Hoe wist u de browsercache op uw computer?

Hoe de cache in Mozilla Firefox te wissen
Als u uw cache leegmaakt, laadt u altijd de laatste versie van een webpagina. Zorg er dus voor dat je van elke website de nieuwste gegevens downloadt.
Volg de volgende stappen om de cache van uw Firefox-browser te wissen.
1. Wis browsergegevens (cache) in Mozilla Firefox met de sneltoets.
  • Druk op de toetsen [Ctrl], [Shift] en [Del].
  • Er wordt een nieuw venster geopend met de titel "Wis recente geschiedenis".
  • Selecteer uw tijdsbestek, Laatste uur .... Alles
  • Schakel alleen het vinkje voor Cache in. Schakel alle andere vinkjes uit
  • Bevestig uw selectie door op de knop "OK" te klikken
Hoe de cache wissen in Google Chrome
U moet de cache van uw Google Chrome-browser regelmatig wissen. Dit zorgt ervoor dat uw browser efficiënt werkt en niet vertraagt of u oude gegevens toont.
Volg de volgende stappen om de cache in Google Chrome te wissen
De snelste manier om je Google chrome cache te wissen is door de sneltoetsen van het toetsenbord te gebruiken om direct naar het cacheverwijderingsscherm te gaan.
  1. Open Chrome op uw computer.
  2. Druk al deze toetsen tegelijk in: [Ctrl], [Shift] en [Del].
  3. Bladeren om browsergegevens te wissen
  4. Vink naast "Cookies en andere sitegegevens" en "Cached afbeeldingen en bestanden" de vakjes aan.
  5. Klik op de knop Gegevens wissen.
Hoe de cache te wissen in Microsoft Edge
Als u uw cache leegmaakt, laadt u altijd de laatste versie van een webpagina. Zorg er dus voor dat je van elke website de nieuwste gegevens downloadt.
Volg de volgende stappen om de cache van uw browser te wissen.
1. Wis browsergegevens (cache) in Microsoft Edge met de sneltoets.
  • Druk op de toetsen [Ctrl], [Shift] en [Del].
  • Een nieuw venster opent, genaamd "Browsegegevens wissen". Selecteer de optie "Cached afbeeldingen en bestanden".
  • Bevestig uw selectie door te klikken op de knop "Nu wissen".
2. Verwijder de browsercache in Microsoft Edge via het menu.
  • Volg deze stappen om de browsercache in Microsoft Edge via het menu te verwijderen:
  • Klik op het "3 stippen" symbool in de rechterbovenhoek.
  • Klik op "Instellingen".
  • Klik op "Privacy, zoeken en diensten".
  • Ga naar "Browsegegevens wissen" en klik op "Kies wat u wilt wissen".
  • Een nieuw venster opent, genaamd "Browsegegevens wissen". Selecteer de optie "Cached afbeeldingen en bestanden".
  • Bevestig uw selectie door te klikken op de knop "Nu wissen".
Hoe de cache in Safari te wissen
Om de browsercache in Safari te verwijderen, zijn er twee opties
  1. Via een sneltoets
  2. Gebruik het menu Ontwikkelaar

Sneltoets

De snelste manier om uw cache te wissen (legen) is door de volgende sneltoets te gebruiken: [CMD] + [ALT] + [E].

De cache wissen via het menu van de ontwikkelaar

U kunt in Safari ook een ontwikkelaarsmenu inschakelen om verschillende professionele opties in te schakelen. Om het ontwikkelaarsmenu weer te geven:
  1. Selecteer het eerste item "Safari" in het hoofdmenu en uit de drop-down het item "Voorkeuren...".
  2. Er wordt een popup geopend. Klik op het tabblad "Geavanceerd".
  3. Vink onderaan de optie "Toon menu Ontwikkelen in menubalk" aan. Nu zou je in het hoofdmenu een nieuw menu-item moeten zien met de naam "Ontwikkelen".
  4. Als u op het menu-item "Ontwikkelen" klikt, kunt u in het submenu "Caches leegmaken" selecteren.
  5. Herlaad de website en bekijk eventuele updates van de vorige versie.

Bron: https://www.browserchecker.nl/en/clear-cache

Heeft dit je vraag beantwoord? Bedankt voor de feedback. Er is een probleem opgetreden bij het verzenden van uw feedback. Probeer het later nog eens.